Belevenissen Oikos Nomos 30 jaar 
Belevenissen dag 4 (1 juni) door een Oikos Nomos lid
Gister 1 juni was de rally, de wijn -en kaasproeverij en een gave soosavond.

De rally: helaas heb ik hier niet aan deel kunnen nemen. Maar het programma beloofde wat. Om 10 uur moesten alle deelnemers al in Het Vliegende Paard zijn. Theo heeft de 10 uur niet kunnen redden vanwege het flinke gezuip de avond ervoor. Eerst werd er getest of de deelnemers nog alcohol in het bloed hadden. De 'brakke held' Simmers kwam niet door deze test heen dus hij werd vriendelijk verzocht plaats te nemen op de bijrijders stoel. Naast het rijden van de rally was er ook een golf clinic, moest er om pionnetjes heen gereden worden bij de IJsselhallen en werd er een wedstrijdje karten georganiseerd. Al met al een goed gevuld programma dus. Maar... wie heeft er gewonnen? Op de 1e plaats zijn geeindigd: Calis en Boon. De 2e plaats was voor en de 3e plaats was voor het best geklede team (in smoking en gouden kettingen) Bulthuis en Simmers.

Om half 9 's avonds stond ik weer in Het Paard te wachten op de veelbelovende wijnproeverij van Niels. De media was ook weer aanwezig bij deze happening en de Mensa van Het Paard was gevuld met vooral dorstige vrouwen. De mannen zaten beneden met smart te wachten op de bierproeverij. De wijn werd aangeboden door Mondo Vino en was erg goed te drinken. Bij iedere wijn had Niels een pracht verhaal. Hij vertelde de kunst van het proeven: kijken, ruiken, proeven, rond laten gaan in de mond en doorslikken. Uitspugen van de wijn deden we niet aan, daarvoor is zo iets, 'het bloed van god' veel te kostbaar volgens Niels. Wijn moest eigenlijk ook geproefd worden in wijnglazen maar door een kleine miscommunicatie hadden wij gewoon goed met wijn gevulde bierglazen. We zijn begonnen met 2 witte wijnen, ik meen een chablis en een chardonny uit Chili. Nog wat politieke lessen gehad van Niels over de wijn en politiek in Chili. Na de witte wijnen volgden er 4 rode waarvan de meesten gemaakt waren van de Merlot druiven. Naast het proeven van wijn werden er nog heerlijke kazen aangeboden door kaasspecialist Harry uit Zwolle zuid. Er waren diverse soorten die geproefd konden worden en ze waren allemaal even lekker. Tot slot hier nog een paar quotes van de avond, 'Die zich niet verheugt in mooie vrouwen of goede wijn, die moet kwaad van nature zijn', 'Als de wijn in de man is, is de wijsheid in de kan' en 'Als wijn je hindert in je werk stop dan met werken'.

Na de wijnproeverij zou er ook nog een bierproeverij georganiseerd worden door Emile van ZHTC. Maar om 10 uur zat de soos al zo bomvol dat er geen bierproeverij meer georganiseerd kon worden. Helaas helaas, maar als het goed is wordt de bierproeverij nu aanstaande dinsdag gegeven.

Het is gisteravond nog lang gezellig gebleven in de soos. Het was super druk, er waren zelfs ?onbekende? oud-leden. Zij hadden in de krant gelezen dat Oikos Nomos 30 jaar bestond. Daarnaast kwam van Buuren de oud -lustrumvoorzitter van 1991 tegen op het toilet in de Kleine. Zij konden het niet laten om even een kijkje te nemen in de voor hen nieuwe sociŽteit van Oikos. De liters bier zijn gister weer rijkelijk gevloeid en aan het einde van de avond stond de bierteller op: 120 litertjes.

Gistermiddag is er nog een stukje proza geschreven door ene Mevrouw Meijer uit Zwolle. Ik herkende mezelf erin en vond het zo gaaf dat ik niet kon laten om het stukje niet te plaatsen.

Voel me naar voel me raar
Kep naar rook ruikend haar

Hoe komt dat nu zo voor mekaar?
Ik was weer wezen bier drinken daar

En het duurde maar en duurde maar
Ben nu zo ontzettend gaar

Het is echt allemaal waar

En vanavond gaan we weer
en de slechtheid wordt telkens meer...