Belevenissen Oikos Nomos 30 jaar 
Belevenissen dag 1 (29 mei) door een Oikos Nomos lid
Snel uit mijn afstuderen naar de opening om 17.00 uur. Eenmaal aangekomen zag ik dat de Mensa in het Paard al aardig vol was gelopen en dat voelt dan toch goed na weken van organisatie. Arjan begon om stipt 5 uur met zijn speech. Het waren mooie woorden met een romantische inslag. Oikos heeft hem niet alleen veel plezier gegeven, hij heeft er ook veel geleerd en hij heeft er zijn grote liefde gevonden. In oktober vieren zij hun 1e lustrum. Deze uitspraak wekte vooral bij de dames onder ons het 'aaaahhh' geluid op.

Na Arjan was het de beurt aan meneer van de Berg van KPMG. Hij gaf aan het ontzettend belangrijk te vinden dat studenten zich naast hun studie ook op andere vlakken ontwikkelen. Deze uitspraak stemde menig Oikosser tevree.

Tot slot, richtte Hein Dijkstra van het college van bestuur van Windesheim nog het woord tot ons. Hij noemde het belang van Oikos voor Windesheim maar ook voor een stad als Zwolle. Oikos draagt actief bij aan het studentenleven. Niet alleen door het organiseren van deze lustrumweek maar ook door 2 jaar op rij het meest positief in het nieuws te komen en het persbal te winnen. Daarnaast worden er ook nog culturele activiteiten neergezet en niet te vergeten het kerstgala voor de Zwolse student waar dit jaar weer 300 studenten waren.

Na de feestrede van Hein Dijkstra werd er getoost met champagne en bood Ad Multam Noctem, Oikos Nomos een enorme taart aan ter ere van haar 30 jarig bestaan.

Ik vond het leuk dat er naast de genodigden van Windesheim, de gemeente en sponsoren nog zoveel oud bestuursleden waren. Vooral de mannen van Vino waren hier goed vertegenwoordigd. Na de officiele opening vloeide het bier rijkelijk, waren de hapjes lekker en luxer dan normaal. Vanaf een uurtje of 8 werden we doorverwezen naar de Kelderbar van het Paard. Hier stond ons een verrassing te wachten: het bestuur had borden en foto's van vroeger terug gevonden en deze waren mooi aan de muur bevestigd.

Rond een uurtje of 9 ben ik maar naar huis gegaan. Het bier had iets te rijkelijk gevloeid en vandaag ging het wekkertje alweer om half 8. En niet te vergeten dat ik nog een hele week moet! Helaas kan ik vanmiddag niet naar de bierrace, maar ik hoop dat ze een fantastisch record neer gaan zetten. Vanavond ben ik zeer benieuwd naar het grieks en romeins thema feest. Ik ga me in ieder geval verkleden, maar hoe? dat blijft nog even een verrassing tot vanavond!