Lustrumnieuws Oikos Nomos 30 jaar 
Bierrace bij Oikos Nomos een groot succes!
door Frans Paalman

Waar bier is zijn studenten. Of liever: waar studenten zijn, is bier. Dus vloeit ook tijdens de lustrumweek van studentenvereniging Oikos Nomos het goudgele vocht rijkelijk bij de bierestafette. In de Voorstraat staan voor studentencafe Het Vliegende Paard lange tafels opgesteld. Aan weerszijden zitten 23 studenten bil aan bil klaar om het vijf jaar oude bierrace-record van veertig studenten te verbeteren. Als het startsein klinkt neemt het team al meteen een voorsprong, die het niet meer weggeeft. Wat maakt het uit? Er staat nog een heel fust te wachten om leeggedronken te worden door de bijna vijftig dorstige studenten.Oikos Nomos viert verjaardag met lustrumweek
door YANG YANG CHIU

9 MEI 2006 - ZWOLLE - Wie jarig is, geeft een feestje. Dus dat doen ze bij studentenvereniging Oikos Nomos. Ter ere van de dertigste verjaardag is een hele lustrumweek opgetuigd. Bijna een jaar lang al leeft de lustrumcommissie naar dit hoogtepunt toe. Op maandag 29 mei begint de viering. Oikos Nomos (Grieks voor economie) vindt zijn oorsprong op de voormalige Heao. In de eerste dertig jaar heeft de vereniging pieken en dalen gekend. De grootste dip beleefde Oikos Nomos in de tweede helft van de jaren negentig. Het verlies van de eigen soci‘teit aan de Van Karnebeekstraat en tijdelijke huisvesting in het Vliegende Paard en De Casteleyn brachten Oikos Nomos op het randje van de afgrond. Maar op dit moment telt de vereniging pakweg 260 leden, van wie er 45 echt actief zijn. Daarmee is Oikos Nomos na ZHTC de tweede studentenvereniging van de stad.

'Zwolle is nog geen studentenstad', vindt Arjan van Buuren, voorzitter van Oikos Nomos en penningmeester van de lustrumcommissie. Anna ten Haaften, voorzitter van de lustrumcommissie, ziet het zonniger in. 'Deze stad heeft wel potentie. Zwolle is in opkomst'. Zelf studeert ze in Nijmegen aan de universiteit. Toch verkoos de geboren Amsterdamse enkele jaren geleden Zwolle boven Nijmegen. 'Ik vond het hier zo gezellig dat ik ben gebleven'.

'Mensen denken bij de term studentenvereniging meteen aan corporale verenigingen en ontgroeningen. Daar zijn wij helemaal niet mee te vergelijken', vindt Van Buuren. Hij vindt zichzelf een rijker persoon geworden, sinds hij actief is bij Oikos Nomos. 'Dit vormt je als persoon'. Juist om aan de buitenwacht te laten zien dat een studentenvereniging meer is dan een hoop bier en meer gebral heeft een deel van de lustrumactiviteiten in de binnenstad plaats. Ten Haaften en Van Buuren hebben hoge verwachtingen van het bierracerecord.

Van Buuren: 'Vijf jaar geleden stonden veertig mensen op een rij voor de bierrace. Dit jaar gokken we toch op minstens vijftig'. Ondanks alle feestelijkheden vergeten de studenten het leed op de wereld niet. De hele week zamelt Oikos Nomos geld in voor de operatieboten van Mercy Ships. Bij een feestelijke activiteit als het lustrum moet je ook oog hebben voor anderen, menen de student-bestuurders.

Vrijdag 2 juni wordt de lustrumweek afgesloten met een eindfeest voor leden, oud-leden en andere studenten in Het Vliegende Paard.

Meer informatie kan gevonden worden op de Oikos Nomos 30 jaar website

Oikos Nomos niet terug naar Keynes Inn?
Studentenvereniging Oikos Nomos toch niet terug naar Keynes Inn tijdens lustrumweek?

Studentenvereniging Oikos Nomos uit Zwolle stond op 1 april in de krant met het bericht dat zij tijdens hun lustrumweek van 29 mei tot en met 2 juni naar hun oude sociėteit zouden terugkeren. Is dit echter wel zo?

Op 1 april werden wij op de hoogte gebracht door studentenvereniging Oikos Nomos dat het om een 1 april grap ging en zij helaas niet terug keren naar de oude sociėteit tijdens de lustrumweek.

Oikos Nomos zal dit lustrum vieren in hun huidige sociėteit 'Het Vliegende Paard' aan de Voorstraat te Zwolle. Tijdens het lustrum wordt op dinsdag 30 mei in de Voorstraat het 'bierrace record' verbroken. Alle studenten uit Zwolle kunnen hieraan deelnemen en meehelpen het Zwolse record te verbreken.

Meer informatie over dit lustrum kan gevonden worden op de Oikos Nomos 30 jaar website

Ludieke 1 april actie
Studentenvereniging Oikos Nomos terug naar Keynes Inn tijdens lustrumweek.

Studentenvereniging Oikos Nomos uit Zwolle bestaat in mei 30 jaar. Dit wordt gevierd in de week van 29 mei tot en met 2 juni in de oude sociėteit van de vereniging, het pand de 'Keynes Inn'.

In 1994 heeft de toen nog economische Studentenvereniging Oikos Nomos het pand aan de van Karnebeekstraat 125 verlaten. Sindsdien wordt er met weemoed teruggekeken naar de periode van de Keynes Inn en het traditionele ?Keynes Inn-lied wordt nog regelmatig ten gehore gebracht door de huidige leden. Speciaal voor dit 30 jarig bestaan van Oikos Nomos is het lustrumbestuur met het restaurant, dat nu in het pand zit, overeen gekomen dat zij de hele lustrumweek weer gebruik mogen maken van de Keynes Inn.

Het bestuur verwacht dat het op vrijdagavond 2 juni extra druk wordt omdat veel oud leden graag nog eens een bezoekje willen brengen aan de oude sociėteit waar menig feestje gevierd is. Speciaal voor alle oud leden is er namelijk op vrijdagavond 2 juni vanaf 17.00 uur een oud leden borrel georganiseerd in de Keynes Inn. De hele lustrumweek staat in het teken van ?Oikos Nomos 30 jaar?. De inmiddels algemene studentenvereniging organiseert van 29 mei tot en met 2 juni elke dag een spectaculaire activiteit voor (oud)leden, niet leden en andere studenten van Hogeschool Windesheim.

De lustrumcommissie is al geruime tijd hard aan het werk met het organiseren van deze week en binnenkort zal het programma voor de week van 29 mei tot en met 2 juni bekend gemaakt worden op de Oikos Nomos 30 jaar website.